Als u online boeken aanbiedt, kunnen uw gebruikers in de regel alle beschikbare personen voor de gekozen diensten online boeken. Als u wilt dat bepaalde klanten niet de volledige selectie hebben, kunt u dit in de desbetreffende klantdossiers instellen.
Voorwaarden voor het blokkeren van bepaalde medewerkers
- U staat online boeken alleen met login toe.
- Uw klanten moeten zich aanmelden, voordat zij de beschikbare medewerkers en vrije afspraken te zien krijgen.
1. Modus voor online boeken controleren:
Onder Instellingen > Online boeken moet de optie "Registratiemodus / Boeken van afspraken zonder login toestaan" uitgeschakeld zijn:

2. Registratiemodus controleren
Onder Instellingen > Online boeken > Basisinstellingen > Registratie moet de optie "Ook beschikbare tijden weergeven, vervolgens om login verzoeken" uitgeschakeld zijn:

Blokkering voor een teamlid instellen
Om te voorkomen dat een klant één of meerdere medewerkers in de online boeking kan selecteren, opent u het klantdossier en opent u het blokkeringsdialoog:

Vervolgens kan de gewenste persoon worden geselecteerd, die in het vervolg niet meer door de klant kan worden geboekt. Een reden is niet verplicht, maar kan voor transparantie zorgen. Deze is niet zichtbaar voor de klant.

Op deze manier krijgt de klant de geblokkeerde medewerker niet meer ter keuze in de online boeking.